FOTOGRAF JANA MÄKINEN

 

Jag förälskade mig i fotografin som konstform under 2003 och den tre månader långa praktik jag hade på Gallery of Photography i Dublin. Där fick jag låna en gammal analog kamera och använda deras mörkrum helt kostnadsfritt, det enda jag behövde köpa var film. Det tog inte lång tid innan TMAX 100 blev en favorit. Kameran och fotografi gav mig möjlighet att skapa på ett sätt som teckning eller måleri aldrig gjort och jag hittade helt enkel hem.

 

2006 tog jag beslutet att gå vidare och utbilda mig. Valet föll på Mullsjö Folkhögskola och där började jag med ett konstnärligt basår och byggde på med ett och ett halvår på Fotoskolan och studerade under Örjan Henriksson.

 

2008 startade jag en enskild firma och har sedan dess arbetat med Photomic, The Studio, Diakrit, Husfoto, och Volvo blandat med bröllop-, bebis-, student- och balfoto m.m.

 

Under 2014 började ett otroligt spännande samarbete med Ljuvliga Pinuppor som är ett ideellt arbete där all vinst går till välgörande ändamål. Första året (2015) gick till Bröstcancerfonden. och i år (2016) kommer pengarna att skänkas till Musikhjälpen. 2014 var också året det var dags att ta ytterligare ett steg och jag köpte Göteborgs Fotostudio.

GÖTEBORGS FOTOSTUDIO

 

Vi fotograferar och porträtterar såväl personer som företag och produkter, för precis som människor har personlighet har företag en värdegrund. Därför utgår vi alltid från porträttet.

 

Vi har erfarenhet och kompetens att erbjuda våra kunder effektiva lösningar för framtagande av bildmatreal. Vi fotograferar i vår egen studio eller direkt på plats, vilket beror på vad som passar situationen och kunden bäst.

Alla uppdrag startar med ett samtal, vad ska bilden användas till, vilken grafisk profil har företaget och vilken känsla ska bilden förmedla?  Fotograferingen kan ske i befintligt ljus eller med studioblixt, olika förehållanden skapar olika känslor. Det viktigaste för oss är att möta kundens behov oavsett om det är porträtt, produkt eller miljöfotografering.

 

Göteborgs fotostudio - då och nu

 

Göteborgs Fotostudio startade 1966 av Uno Lindström, då var vi de enda i Göteborg som erbjöd bilder i storformat. Sedan dess har Uno främst arbetat med företag och museer som kunder, några av våra trognaste kunder har varit och är fortfarande Göteborgs Stadsmuseum, Volvo och Svenska Duri AB.

 

Efter att ha drivit firman i 49 framgångsrika år och vid 74 års ålder var det dags att gå vidare. 2014 sålde Uno Lindström  företaget och lämnade över massor av erfarenhet till mig, Jana Mäkinen. Uno valde att lämna över företaget till mig därför att det redan vid första mötet stod klart att vi hade samma värdegrund och omtanke om våra kunder. Jag känner mig otroligt stolt över förtroendet att förvalta detta gedigna företag.

REKLAMFOTO

PRODUKTFOTOGRAFERING

FOTOGRAFERING I INOMHUSMILJÖ

FOTOGRAFERING I UTOMHUSMILJÖ

PORTRÄTT

Göteborgs Fotostudio  © 2015  Alla bilder tillhör Göteborgs Fotostudio och får ej kopieras utan tillstånd. Mail: info@gbgfotostudio.se Mobil: 0734-21 91 28